SteM Zwijgershoek

Een verfrissende kijk op cultuurgeschiedenis

SteM brengt met een uitgelezen selectie van voorwerpen, documenten, beeld en geluid de rijke geschiedenis van Sint-Niklaas en het Waasland tot leven.

Het verleden spreekt u toe, uiteraard aan de hand van materiële objecten, maar ook via drie universele verhalen over de mens. De stem van de mens neemt u mee op een traject doorheen de tijd, van de prehistorie tot de 21ste eeuw.

De permanente collectie, gepresenteerd in een verbouwde fabriekshal, brengt de drie verhaallijnen ‘mens en materie’, ‘mens en machine’ en ‘mens en lichaam’ tot leven.

In een publiek toegankelijk depot krijgt u rechtstreeks toegang tot de museumreserves.

Verder beschikken wij over een actief breiatelier, drie educatieve ruimten en een polyvalente zaal voor tijdelijke tentoonstellingen, voordrachten e.d.: de Piet Elshoutzaal van 200 m².

In SteM Zwijgershoek zijn stukken samengebracht uit de collecties van Bibliotheca Wasiana, Stadsarchief Sint-Niklaas, Archeologische Dienst Waasland, Koninklijke Oudheidkundige Kring van het Land van Waas, vzw Breimuseum en tal van andere bruikleengevers uit het Waasland.

Foto's: 
Nieuws Teasers: 

 

NIEUWS

The Salient - filmvoorstelling en lezing door Luc Cuyvers in SteM op 10 november om 20 uur

25/10/2016 - 12:39 ‘The Salient’ (MN Film Productions, 2014) vertelt het verhaal van de vele verschrikkingen waarmee Ieper gedurende de EersteWereldoorlog geconfronteerd werd. Het is een verhaal dat in Vlaanderen doorgaans enkel in grote lijnen is gekend, maar wel meer aandacht verdient. Bovendien is het een erg aangrijpende film, die wat er gebeurde op een unieke manier brengt.

Contact

Zwijgershoek 14
9100
Sint-Niklaas
03 778 34 50