SteM Zwijgershoek

Een verfrissende kijk op cultuurgeschiedenis

SteM brengt met een uitgelezen selectie van voorwerpen, documenten, beeld en geluid de rijke geschiedenis van Sint-Niklaas en het Waasland tot leven.

Het verleden spreekt u toe, uiteraard aan de hand van materiële objecten, maar ook via drie universele verhalen over de mens. De stem van de mens neemt u mee op een traject doorheen de tijd, van de prehistorie tot de 21ste eeuw.

De permanente collectie, gepresenteerd in een verbouwde fabriekshal, brengt de drie verhaallijnen ‘mens en materie’, ‘mens en machine’ en ‘mens en lichaam’ tot leven.

In een publiek toegankelijk depot krijgt u rechtstreeks toegang tot de museumreserves.

Verder beschikken wij over een actief breiatelier, drie educatieve ruimten en een polyvalente zaal voor tijdelijke tentoonstellingen, voordrachten e.d.: de Piet Elshoutzaal van 200 m².

In SteM Zwijgershoek zijn stukken samengebracht uit de collecties van Bibliotheca Wasiana, Stadsarchief Sint-Niklaas, Archeologische Dienst Waasland, Koninklijke Oudheidkundige Kring van het Land van Waas, vzw Breimuseum en tal van andere bruikleengevers uit het Waasland.

Foto's: 
Nieuws Teasers: 

 

NIEUWS

Museumzondag: rondleiding in de tentoonstelling Marcel Maeyer op 29 mei om 14.30 uur in Tentoonstellingszaal Zwijgershoek

25/05/2016 - 11:17 Curator Robert De Keersmaecker leidt bezoekers rond in de tentoonstelling Marcel Maeyer. Reserveer vooraf uw plaats via stedelijke.musea@sint-niklaas of op 03 778 34 50. U betaalt enkel het toegangstarief en kan achteraf genieten van koffie met gebak.

Presentatiedag: ‘Groeien in cultuur’ - Cultureel scholenaanbod van de Stad Sint-Niklaas - woensdag 1 juni - Stadsschouwburg

12/05/2016 - 09:24 Zoals elk seizoen hebben de stedelijke culturele instellingen van Sint-Niklaas weer allerlei creatiefs op het menu voor de scholen uit de streek. Omdat wij als team geloven in ons aanbod stellen we dit met veel plezier aan jullie voor. Dit jaar niet door middel van een presentatie maar aan de hand van een gezellig en persoonlijk gesprek.

Contact

Zwijgershoek 14
9100
Sint-Niklaas
03 778 34 50