Nieuws

Nieuws

Dit is het nieuwsarchief van de stad Sint-Niklaas. Het is een bundeling van alle nieuwsberichten die verschijnen op onze website. U kan ook doorklikken naar het persoverzicht voor onze persberichten.

Sint-Niklaas hangt de vredesvlag op de Internationale Dag van de Vrede op zondag 21 september.

19/09/2014 - 17:24 21 september is door de VN uitgeroepen tot Internationale Dag voor de Vrede om ‘de idealen van vrede te promoten’. Vrede vzw roept al enkele jaren op om die dag zichtbaar te maken door de vredesvlag uit te hangen. Dit jaar staat deze regenboogkleurige vlag in het teken van de oproep ‘ontwapenen om te ontwikkelen’. Zeker 63 Vlaamse Steden en Gemeenten geven gevolg aan de oproep en zullen de vredesvlag uithangen, waaronder ook Sint-Niklaas. In Sint-Niklaas is er in het kader van de vredesweek ook een tentoonstelling en lezing i.s.m. het rode Kruis Opvangcentrum.

Fish and Run: een film over vis, vissen en vissers

19/09/2014 - 16:11 ‘Fish and Run’ is een Belgische documentaire over de vis-jungle aan onze Noordzee. Een zee van hoera-berichten over heroplevende visbestanden gecombineerd met onheilspellend nieuws over vissers met problemen.

Rondleiding Zelfoogsttuin De Tronk

19/09/2014 - 16:10 De Tronk is een zelfoogsttuin gelegen aan het Stanislaw Maczekpark – Tereken in Sint-Niklaas. Het is een initiatief van de sociale werkplaats JOMI. Als je lid bent kan je het hele jaar door lekkere, verse, biologische en lokaal geteelde groenten komen oogsten. JOMI zorgt voor het zaaien, planten en onderhoud van de tuin.

Werkdag Kringloopkrachten

19/09/2014 - 16:09 De herfst staat voor de deur, dus staat er weer heel wat tuinierwerk voor de boeg. Wil je sneller kunnen genieten? Zet je tuin zelf aan de slag!

Lekker, vegetarisch broodbeleg

19/09/2014 - 16:08 EVA Sint-Niklaas, de lokale EVA-afdeling die in november 2013 werd opgericht, organiseert haar eerste kookworkshop. EVA Sint-Niklaas liet het publiek al kennis maken met haar broodsmeersels op de Dag van het Park en dat smaakte naar meer!

Een Muts voor je Huis

19/09/2014 - 16:07 De MilieuAdviesWinkel heeft samen met de provincie Oost-Vlaanderen het project ‘Een Muts voor je Huis’ opgezet om meer mensen aan te zetten tot het isoleren van hun dak. Er zijn immers nog veel woningen zonder (juiste) dakisolatie, waardoor ongeveer 30% van de warmte in huis verloren gaat.

Transitie, hier en nu

18/09/2014 - 16:46 Eind april zakten 17 enthousiaste vrijwilligers af naar Totnes (UK), de eerste Transition Town, voor een vijfdaagse studietrip. Enkelen van hen getuigen vol vuur over wat transitie precies is en waarom het zo nodig is. We trakteren je op een bijzonder en boeiend reisverhaal.

20th Century Box

18/09/2014 - 16:45 Een leegstaand pand tijdelijk gebruiken als winkel: ook dat is transitie. Vzw SOLIED pakt uit met een trendy tijdelijke pop-up winkel in de binnenstad.

Inzamelactie Oxfam Solidariteit

18/09/2014 - 16:44 Het cadeau dat je stiekem zo lelijk vond, het speelgoed waarmee al lang niet meer wordt gespeeld, het tafellaken dat in geen tijden meer uit de kast kwam,… Misschien kan je er iemand anders juist blij mee maken, en zo ook nog de projecten van Oxfam steunen!

De Toekomst van Ontwikkelingssamenwerking

18/09/2014 - 16:37 De traditionele ontwikkelingshulp wordt geconfronteerd met fundamentele uitdagingen. Marcus Leroy beschrijft hoe ontwikkelingshulp gevangen zit in een donorlogica met het geven van geld als hoofddoelstelling.
Inhoud syndiceren