Activiteiten

Elk jaar vindt onze Dag van den Brei plaats in juni.

 

 

Over de tentoonstelling ‘Joke Raes. Facets of existence.’

07/06/2015 > 28/06/2015

 

Joke Raes, beeldend kunstenaar maakt cross – overwerk.

Via haar artistieke signatuur reflecteert ze op facetten van het raadselachtige van ons bestaan. Dit resulteert vrijwel altijd in draagbare sculpturen, installaties of performances.

In 2015-2016 werkt ze als kunstenaar in het HISK (Hoger Instituut voor Schone Kunsten) in Gent. Daarvoor werden haar werken ondermeer getoond in de Vanhaerents Art collection tijdens Art Brussels, de plantentuin Gent, de Pianofabriek Brussel, SMAK Gent, Casa O'Higgins Gallery in Lima en in de Rode Zee in Egypte.

Haar werken zijn vervaardigd uit verscheidene materialen zoals textiel, keramiek en industriële restanten.

De ontwikkeling ervan gebeurt vaak als artist-in-residence. Zo resideerde ze in het Amazonewoud in Peru. Daar maakte ze performances rond het concept 'het verdwijnen van de mens in de natuur'.

Tijdens een andere residentie in Dahab (Egypte) werkte ze het begin van een oneindige reeks breiwerken uit: al duikend kon je de breiwerken bekijken in de Rode Zee.

 

Voor 'Facets of existence' toont Joke geheel nieuw werk vervaardigd uit breiwerken en andere materialen. Deze werken thematiseren facetten van het bestaan: het bewustzijn, de mens, de blik, beweging, de tegenpolen zoals leven en dood, stagnatie en beweging. De breiwerken werden geproduceerd op het machinepark van het breiatelier in het SteM.

 

SteM, Piet Elshoutzaal, Zwijgershoek 14, 9100 Sint-Niklaas

Open: dinsdag–zaterdag 14.00–17.00 uur / zondag 11.00–17.00 uur

Tarief: individuele bezoekers: 5 EUR / individuele bezoekers met korting: 2,50 EUR  (houders Kansenpas en jongeren 12-18 jaar) / kinderen tot en met 12 jaar, houders museumkaart, lerarenkaart…: gratis

Tel: 03 778 34 50, stedelijke [dot] musea [at] sint-niklaas [dot] be, http://musea.sint-niklaas.be

 

 

Met regelmaat geven wij ook workshops. Wij kondigen deze tijdig aan op onze website.

Als u in onze databank voorkomt, krijgt u automatisch bericht over de activiteiten. Bent u geïnteresseerd om ook persoonlijk uitgenodigd te worden?  U kan dit regelen via 03 778 34 50 of stedelijke [dot] musea [at] sint-niklaas [dot] be .

 

 

 

 

 

 

 

Foto's: 
Nieuws Teasers: