Activiteiten

Elk jaar vindt onze Dag van den Brei plaats in juni.

 

 

 

"Een patchwork van textielactiviteiten."

Dag van den brei 2016.

12-06-2016  14.00 - 17.00u

De blikvanger van deze editie is de tentoonstelling ‘Weinig om het lijf. Geschiedenis van de lingerie.’ die deze dag opent.  De tentoonstelling loopt van 12-06-2016 tot 18-09-2016 in de Piet Elshoutzaal van het SteM.

Meer dan 80 bruiklenen worden afgesloten met de gepassioneerde privé-verzamelaar Armand Miclotte uit Ronse. Hij werkte 40 jaar in de textielfabriek Femina te Oudenaarde en ontwierp allerlei soorten BH’s.Hoewel hij al 20 jaar met pensioen is, blijft hij zijn grote collectie van lingerie uit de 20ste eeuw koesteren: unieke stukken corsetterie, ondergoed, de eerste wonderbra, een BH uit de jaren ’50 die werd opgeblazen met rietjes,…

 Deze expo wordt aangevuld met voorwerpen uit de collectie van het breiatelier.

In samenwerking met de vzw Breimuseum wordt op dit evenement een ambitieus programma voorgesteld: Ere-directeur van Fedustria en publicist Vic De Grijze verzorgt een lezing over de geschiedenis van de textielindustrie in het Land van Waas.

 

 

 

 

 
Met regelmaat geven wij ook workshops. Wij kondigen deze tijdig aan op onze website.

Als u in onze databank voorkomt, krijgt u automatisch bericht over de activiteiten. Bent u geïnteresseerd om ook persoonlijk uitgenodigd te worden?  U kan dit regelen via 03 778 34 50 of stedelijke.musea@sint-niklaas.be .

 

 

 

 

 

 

 

Foto's: 
Nieuws Teasers: