SteM Zwijgershoek

Een verfrissende kijk op cultuurgeschiedenis

SteM brengt met een uitgelezen selectie van voorwerpen, documenten, beeld en geluid de rijke geschiedenis van Sint-Niklaas en het Waasland tot leven.

Het verleden spreekt u toe, uiteraard aan de hand van materiële objecten, maar ook via drie universele verhalen over de mens. De stem van de mens neemt u mee op een traject doorheen de tijd, van de prehistorie tot de 21ste eeuw.

De permanente collectie, gepresenteerd in een verbouwde fabriekshal, brengt de drie verhaallijnen ‘mens en materie’, ‘mens en machine’ en ‘mens en lichaam’ tot leven.

In een publiek toegankelijk depot krijgt u rechtstreeks toegang tot de museumreserves.

Verder beschikken wij over een actief breiatelier, drie educatieve ruimten en een polyvalente zaal voor tijdelijke tentoonstellingen, voordrachten e.d.: de Piet Elshoutzaal van 200 m².

In SteM Zwijgershoek zijn stukken samengebracht uit de collecties van Bibliotheca Wasiana, Stadsarchief Sint-Niklaas, Archeologische Dienst Waasland, Koninklijke Oudheidkundige Kring van het Land van Waas, vzw Breimuseum en tal van andere bruikleengevers uit het Waasland.

Foto's: 
Nieuws Teasers: 

 

NIEUWS

De Salons: sluitingsdagen verlengd

09/11/2017 - 08:45 De sluiting van de site de Salons wordt verlengd. Tijdens het sintgebeuren echter openen wij de deuren vanaf 13 november.

Gratis toegang in SteM tijdens de vier laatste weekends van de tentoonstelling 'Zijde gij ook van Sinnekloas?'

23/10/2017 - 09:11 U kan de tentoonstelling Silhouetkunst in het Exlibriscentrum en de vaste collectie in SteM Zwijgershoek gratis bezoeken tijdens vier opeenvolgende weekends.

Contact

Zwijgershoek 14
9100
Sint-Niklaas
03 778 34 50