SteM Zwijgershoek

Een verfrissende kijk op cultuurgeschiedenis

SteM brengt met een uitgelezen selectie van voorwerpen, documenten, beeld en geluid de rijke geschiedenis van Sint-Niklaas en het Waasland tot leven.

Het verleden spreekt u toe, uiteraard aan de hand van materiële objecten, maar ook via drie universele verhalen over de mens. De stem van de mens neemt u mee op een traject doorheen de tijd, van de prehistorie tot de 21ste eeuw.

De permanente collectie, gepresenteerd in een verbouwde fabriekshal, brengt de drie verhaallijnen ‘mens en materie’, ‘mens en machine’ en ‘mens en lichaam’ tot leven.

In een publiek toegankelijk depot krijgt u rechtstreeks toegang tot de museumreserves.

Verder beschikken wij over een actief breiatelier, drie educatieve ruimten en een polyvalente zaal voor tijdelijke tentoonstellingen, voordrachten e.d.: de Piet Elshoutzaal van 200 m².

In SteM Zwijgershoek zijn stukken samengebracht uit de collecties van Bibliotheca Wasiana, Stadsarchief Sint-Niklaas, Archeologische Dienst Waasland, Koninklijke Oudheidkundige Kring van het Land van Waas, vzw Breimuseum en tal van andere bruikleengevers uit het Waasland.

Foto's: 
Nieuws Teasers: 

 

NIEUWS

Eindejaarswerken afdeling Mode PORTUS Berkenboom in SteM Zwijgershoek

15/05/2017 - 11:00 Trends spring/summer 2017 Tijdens de opening op 16 mei zal er een selectie creaties te bewonderen zijn van de volledige derde graad van de modeafdeling. Graag tot dan! De tentoonstelling loopt van 17 tot 30 mei.

Brochure voorjaar 2017

17/02/2017 - 13:04 Onze nieuwe brochure is uit. U kan deze hieronder raadplegen. Wij wensen u alvast hartelijk welkom tijdens onze activiteiten en evenementen dit voorjaar.

Contact

Zwijgershoek 14
9100
Sint-Niklaas
03 778 34 50