Activiteiten Salons

 

Erfgoeddag: Zorg

23 april 2017

In samenwerking met Erfpunt en Cultuurcentrum

Programma

Inpakken...hoe pak je dat aan?!

vuistregels voor zorgzaam inpakken van archeologische stukken

 

Materiaal van meer dan honderden jaren oud stop je zo maar niet in een doos.
Archeologen van Erfpunt brengen jou, al wandelend doorheen archeologische depots, de vuistregels bij van het zorgzaam in-en uitpakken van archeologische stukken.
Handige tips krijg je mee om jouw dierbare spullen thuis met zorg in te pakken om de tand des tijds te weerstaan!

Rondleiding om 11, 14 en 16 uur, reserveren

 

Aanvalleueueueuh!!!!

Een historische wapencollectie...hoe spring je daar zorgzaam mee om?!

 

Sabels, degens, militaire dienstsabels, geweren, donderbussen,.. vind je terug in ons museumdepot. Maar hoe spring je zorgzaam om met zo'n collectie? Vod en wapenolie zijn jouw beste wapens om dit aan te pakken. Onze conservator neemt jou in het vizier met zijn boeiende verhalen rond het beheren van al dit oorlogs- en wapentuig.

Doorlopend 10 tot 18 uur


Inpakken en wegwezen!

Kinderworkshop

 

Bestudeer als een echte archeoloog tegeltjes, botjes, scherfjes én pak deze in in een speciaal doosje. En alsof dit nog niet genoeg is mag je ook een lievelingsstukje van thuis meebrengen en hiervoor fijn een mooi doosje knutselen om dit met zorg in op te bergen. Mama's, papa's, oma's en opa's mogen ook een doosje mee knutselen want hebben die ook niet een lievelingsspulletje?

Doorlopend 10 tot 18 uur

 

Verzorg je goed!

Mini-tentoonstelling rond gezondheid- en schoonheidsspulletjes uit vervlogen dagen

 

Aderlaatmessen, apothekerspotten, lampetkannen, lavabo’s, tandenborstels, juwelen, parfumflessen, haarkammen, snorrentassen … Kom alles wat met de verzorging van het lijf te maken heeft, ontdekken in ons museum!

 

'De Walvis - juffrouw Amands winkel van toen'

fototentoonstelling Geert Joostens en vzw Arsène

 

Zorg voor je huis, zorg voor je kleren, zorg voor jezelf....In Juffrouw Amands winkel ' De Walvis' kon je altijd een wondermiddeltje vinden. Kasten, schuiven, laden zaten afgeladen vol met de meest bizarre middeltjes om je huishouden tiptop te houden. In de wondermooie fototentoonstelling van Geert Joostens komt deze oude drogisterij van weleer weer helemaal tot leven!

 

Foto's: 
Nieuws Teasers: 

Contact

Stationsstraat 85
9100
Sint-Niklaas
03 778 34 60