Activiteiten Salons

Onderaan deze pagina vindt u binnenkort de voorjaarsbrochure 2017 terug.

Wonderkamers

20-01-2017 > 19-02-2017

Donderdag – zaterdag van 14 tot 17 uur en zondag van 11 tot 17 uur

 

Toegang 2 EUR/ 1 EUR met korting

Gratis: kinderen tot en met 12 jaar, Houders museumkaart, lerarenkaart.

Gratis toegang tot alle musea elke zondag van 11 tot 13 uur.

 

Robert De keersmaecker, Jan Van Raemdonck, Jan Stremes en Nadine Tasseel, vier hedendaagse kunstenaars presenteren een weloverwogen selectie uit hun oeuvre in de fin-de-siècleruimtes van de Salons in Sint-Niklaas. Ze palmen elk een aparte kamer in die ze met veel respect voor de eigenheid proberen om tot te vormen tot een wonderkamer.

De kunstenaars lieten zich ook inspireren door de vaste collectie en de opportuniteit tot dialoog met hun werken. De mogelijkheid dat er door deze combinatie en de inspiratie van het moment alsnog onverwachte interacties ontstaan, zal ongetwijfeld tot boeiende en verrassende confrontaties leiden.

 

Agenda

Zondag 19-02-2017 – 14.30u- Salons

Museumrondleiding met curator/kunstenaar in de tentoonstelling.

Deelnemers betalen het toegangstarief en genieten achteraf van koffie met gebak aangeboden door museumsponsors Patisserie Jan Reed en Koffiebranderij Van Poeck.

 

Reserveer vooraf uw plaats telefonisch op 03 778 34 50 of via mail reservatie.musea@sint-niklaas.be tijdens de kantooruren van maandag tot vrijdag van 8.30-12.00uur/13.30-16.00 uur.

Opgelet uiterste inschrijvingsdatum: 16 februari 2017

 

 

Erfgoeddag: Zorg

23 april 2017

In samenwerking met Erfpunt en Cultuurcentrum

Programma

Inpakken...hoe pak je dat aan?!

vuistregels voor zorgzaam inpakken van archeologische stukken

 

Materiaal van meer dan honderden jaren oud stop je zo maar niet in een doos.
Archeologen van Erfpunt brengen jou, al wandelend doorheen archeologische depots, de vuistregels bij van het zorgzaam in-en uitpakken van archeologische stukken.
Handige tips krijg je mee om jouw dierbare spullen thuis met zorg in te pakken om de tand des tijds te weerstaan!

Rondleiding om 11, 14 en 16 uur, reserveren

 

Aanvalleueueueuh!!!!

Een historische wapencollectie...hoe spring je daar zorgzaam mee om?!

 

Sabels, degens, militaire dienstsabels, geweren, donderbussen,.. vind je terug in ons museumdepot. Maar hoe spring je zorgzaam om met zo'n collectie? Vod en wapenolie zijn jouw beste wapens om dit aan te pakken. Onze conservator neemt jou in het vizier met zijn boeiende verhalen rond het beheren van al dit oorlogs- en wapentuig.

Doorlopend 10 tot 18 uur


Inpakken en wegwezen!

Kinderworkshop

 

Bestudeer als een echte archeoloog tegeltjes, botjes, scherfjes én pak deze in in een speciaal doosje. En alsof dit nog niet genoeg is mag je ook een lievelingsstukje van thuis meebrengen en hiervoor fijn een mooi doosje knutselen om dit met zorg in op te bergen. Mama's, papa's, oma's en opa's mogen ook een doosje mee knutselen want hebben die ook niet een lievelingsspulletje?

Doorlopend 10 tot 18 uur

 

Verzorg je goed!

Mini-tentoonstelling rond gezondheid- en schoonheidsspulletjes uit vervlogen dagen

 

Aderlaatmessen, apothekerspotten, lampetkannen, lavabo’s, tandenborstels, juwelen, parfumflessen, haarkammen, snorrentassen … Kom alles wat met de verzorging van het lijf te maken heeft, ontdekken in ons museum!

 

'De Walvis - juffrouw Amands winkel van toen'

fototentoonstelling Geert Joostens en vzw Arsène

 

Zorg voor je huis, zorg voor je kleren, zorg voor jezelf....In Juffrouw Amands winkel ' De Walvis' kon je altijd een wondermiddeltje vinden. Kasten, schuiven, laden zaten afgeladen vol met de meest bizarre middeltjes om je huishouden tiptop te houden. In de wondermooie fototentoonstelling van Geert Joostens komt deze oude drogisterij van weleer weer helemaal tot leven!

 

Foto's: 
Nieuws Teasers: 

Contact

Stationsstraat 85
9100
Sint-Niklaas
03 778 34 60