Persberichten

Nieuws

U kan hier al de persberichten bekijken die de stad Sint-Niklaas verstuurt aan de media. U wil zelf communiceren met journalisten of prominente Sint-Niklazenaren? Bekijk dan onze perslijst en prominentenlijst.

Euromarkt 2017 op de Grote Markt van Sint-Niklaas

20/07/2017 - 10:18 In het midden van de zomer komen marktkramers uit alle lidstaten van de Europese Unie samen op een driedaagse internationale markt in Sint-Niklaas. Van vrijdag 4 tot zondag 6 augustus 2017 biedt de grootste markt van het land opnieuw een boeiend spektakel van producten, ambachten, geuren, kleuren en smaken uit 28 landen van Europa.

Stadsbestuur vraagt overleg met minister Schauvliege over asbeststort

17/07/2017 - 12:32 Het stadsbestuur van Sint-Niklaas heeft met enige verbazing kennis genomen van de verklaringen van Vlaams minister van omgeving, natuur en landbouw Joke Schauvliege over het asbeststort van SVK.

Van Avermaet, Naesen… en de Romeo’s op VIO Na-Tourcriterium Sint-Niklaas!

14/07/2017 - 11:44 Olympische Kampioen Greg Van Avermaet en Belgisch kampioen Oliver Naesen zullen op woensdag 26 juli aan de start staan van het VIO Na-Tourcriterium van Sint-Niklaas. De feestelijke wieleravond wordt afgesloten met een spetterend optreden van de Romeo’s.

Mercatormuseum opgenomen in internationale communicatie en activering meertaligheidsproject

13/07/2017 - 08:48 Het Mercatormuseum van Sint-Niklaas werd opgenomen in de internationale communicatie van België en van vliegtuigmaatschappij Easyjet. Tegelijkertijd gaat het meertaligheidsproject van de musea live.

Lotto Street Soccer 2017

06/07/2017 - 14:24 Op woensdag 12 juli is er van 11 tot 18 uur opnieuw de Lotto Street Soccer op de Grote Markt van Sint-Niklaas! Een gratis straatvoetbaltoernooi voor kinderen en jongeren van 6 tot 16 jaar die graag sjotten.

Stem Bib Sint-Niklaas tot beste bibliotheek van Vlaanderen

04/07/2017 - 11:14 Breng je stem uit voor Bib Sint-Niklaas en help ons zo mee aan de titel 'beste bibliotheek van Vlaanderen en Brussel'. Nog tot 19 augustus kan je meestemmen. Stem ons naar de overwinning via www.bibliotheekblad.be.

OCMW-keukens hebben al vier smileys

04/07/2017 - 10:26 Opnieuw heeft één van de keukens van het OCMW Sint-Niklaas een smiley binnengehaald. “Ditmaal kreeg de keuken van woonzorgcentrum De Spoele (WZC) een smiley toegekend door het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV)”, delen OCMW-voorzitter Mike Nachtegael en hoofd van de voedingsdienst Patrick Everaert  trots mee. De smiley is een kwaliteitslabel voor de voedselkwaliteit, uitgereikt door het Federaal Agentschap voor de veiligheid van de voedselketen.

Extra ambitieuze ecobox jeugdverenigingen voor groene zomer

03/07/2017 - 15:14 Ook dit jaar biedt Stad Sint-Niklaas samen met JOS vzw haar jeugdverenigingen een ecobox aan. Enerzijds om hen te bedanken voor het werk en een duwtje in de rug te geven. Anderzijds ook om hen  aan te zetten om de natuur waarin ze spelen, koken, eten, (af)wassen, slapen, pinten drinken ... zo min mogelijk te laten afzien.

Vernieuwing kleedkamers en sanitair in sporthal Sinbad van start

03/07/2017 - 14:26 De kleedkamers en het sanitair van de sporthal aan Sinbad worden in de komende maanden volledig vernieuwd en heringericht. Deze langverwachte werken betekenen een nieuwe fase van de renovatie van het zwembadcomplex van Sint-Niklaas.

Samen op weg dankzij de fiets

29/06/2017 - 14:16 Sinds begin dit jaar kunnen maatschappelijk kwetsbare Sint-Niklazenaars een jaar lang gratis gebruik maken van een fiets. Deze fietsen werden geschonken door het stadsbestuur  aan Polsslag. Ze worden voorlopig uitgeleend door zes middenveld­organisaties, namelijk VLOS, Samenlevingsopbouw Oost-Vlaanderen, De Springplank, Den Durpel, De keerkring en Zigzag.
Inhoud syndiceren