Praktische info - Exlibriscentrum

Het internationaal Exlibriscentrum en de Gerard Gaudaenzaal bevinden zich op de eerste verdieping.

De tentoonstellingen in de Gerard Gaudaenzaal zijn toegankelijk voor bezoekers tijdens de openingsuren van SteM.

Voor meer gerichte of gespecialiseerde vragen kunt u in het Internationaal Exlibriscentrum terecht. Maak hiervoor eerst een afspraak.

Bij een bezoek: meld u steeds aan bij de balie, Zwijgershoek 14, 9100 Sint-Niklaas.

03 778 34 50

WEGWIJZER:
Stedelijke musea Sint-Niklaas weergeven op een grotere kaart

VANAF 1 JANUARI 2019 GAAN DE DRIE SITES VAN DE STEDELIJKE MUSEA TIJDENS DE WEEKDAGEN OPEN OM 13.30 UUR. OP ZATERDAG IS DIT VANAF 13 UUR. OP ZONDAG VERANDERT HET STARTUUR NIET.

DE SLUITINGSDAGEN BLIJVEN ONGEWIJZIGD.

 

 

Bereikbaarheid

  • Openbaar vervoer: het stadscentrum van Sint-Niklaas is vlot bereikbaar met trein en bus.
  • Te voet: de Museumsite ligt op loopafstand van de Grote Markt en van het station Sint Niklaas. 
  • Per fiets: rechts van de ingang aan Zwijgershoek en Mercatormuseum is een ruime fietsenstalling.
  • Per auto: aanbevolen parkings: Zwijgershoek, Grote Markt, station

Tarieven

SteM Zwijgershoek + Internationaal Exlibriscentrum

  •  Individuele bezoekers: € 5
  • Groepen: € 3,75
  • Scholen buiten Sint-Niklaas: € 3,75
  • Scholen in Sint-Niklaas: gratis
  • Houders kansenpas: € 2,5
  • Kinderen t.e.m. 12 jaar: gratis
  • Museumkaart, lerarenkaart, leden van Kunst in de Stad, vzw Breimuseum, KOKW: gratis
    (op vertoon van een geldige lidkaart)

Met één ticket kan je zowel het SteM als het Internationaal Exlibriscentrum bezoeken.

Openingsuren

Om het exlibriscentrum te bezoeken moet je eerst een afspraak maken.

Als er tijdelijke tentoonstellingen zijn is de Gerard Gaudaenzaal te bezoeken op:

  • Dinsdag - Zaterdag: 14 - 17 uur
  • Zondag: 11 - 17 uur

Sluitingsdagen

De stedelijke musea zijn gesloten op maandag.

De musea zijn jaarlijks gesloten gedurende de drie laatste weken van december en de twee eerste weken van januari.

Nieuws Teasers: