WEDSTRIJD VOOR KINDEREN EN JONGEREN ONTWERP EEN EXLIBRIS

Een exlibriswedstrijd voor kinderen en jongeren

 

Ben je creatief en weet je hoe je dat mooie ontwerp voor je eigen exlibris kunt afdrukken op een papier dat niet groter is dan 20 x 15 cm en je afdruk zelf is niet groter dan 13 x 13 cm? Doe dan mee aan de wedstrijd speciaal voor kinderen en jongeren.

Vraag je leerkracht plastische opvoeding op school of je atelierleerkracht in de academie maar om raad als je niet weet hoe je dat het best aanpakt.

Alle soorten druktechnieken waarmee je minstens 5 gelijkwaardige afdrukken kunt maken zijn toegelaten, zoals linosneden, etsen, kartonsnedes, zeefdrukken, stempelen, maar ook mooi afgedrukte digitale ontwerpen komen in aanmerking. Als je zelf best tevreden bent over het eindresultaat en je vindt het afgedrukte exlibris mooi genoeg om in je boeken te kleven, kun je met 1 goede afdruk ervan deelnemen aan de wedstrijd.

Je moet wel zelf instaan voor de verzendingskosten en je inzending wordt na afloop niet teruggestuurd. Een gespecialiseerde jury kiest uit de inzendingen de mooiste of interessantse exlibrissen. Graphia, de vereniging van exlibriskunstenaars en – verzamelaars looft een speciale prijs uit van 250 EUR voor wie het beste exlibris instuurt. En misschien komen er nog wel prijzen bij.

De geselecteerde inzendingen krijgen ook een plaats in een echte tentoonstelling in het museum tijdens de Grafiekbiënnale in 2019! Op de opening van de wedstrijdtentoonstelling maakt de jury bekend wie de winnaar is.

Doe je mee? Lees dan eerst hier of onderaan.

 

Nieuws Teasers: 
Bijlagen Datum
Min-15-wedstrijd-inschrijving 26/04/2018 - 11:56