Activiteiten Salons

“Groeien in cultuur” - presentatiedag scholenaanbod: SteM, Bib, Stadsarchief, Cultuurcentrum, Toerisme & Stedelijke academies

3 juni 2015 - 13u30 en 15u30

De stedelijke culturele instellingen van Sint-Niklaas hebben, voor volgend schooljaar, weer allerlei creatieve activiteiten op het menu staan. Omdat we geloven in dit scholenaanbod stellen we dit met veel plezier aan jullie voor.

Woensdagnamiddag 3 juni is het uitgelezen moment om op een speelse manier meer te weten te komen over de Stedelijke Musea, de Bib, het Cultuurcentrum, het Stadsarchief, de Stedelijke academies en dienst Toerisme.
Je kan kuieren op het cultuurmarktje, grasduinen in onze gezamenlijke schoolbrochure of een praatje slaan en ervaringen uitwisselen met collega’s. Leerkracht, coördinator of directielid: iedereen is van harte welkom!

Basisonderwijs: onthaal vanaf 13u30 met drankje/hapje. Aanvang om 14u. Eind +-15u30.
Secundair onderwijs: onthaal vanaf 15u30. Aanvang om 16u. Eind +-17u30

Er is creatieve kinderopvang voorzien bij de interactieve beeldende installatie 'project Insect'. Gelieve bij het inschrijven aan te geven hoeveel kinderen je meebrengt en welke leeftijd ze hebben.

Locatie - De Salons, Stationsstraat 85, Sint-Niklaas.
Info & inschrijving - silke [dot] vancleuvenbergen [at] sint-niklaas [dot] be - 03 778 33 54

 

PORTRETKUNST UIT DE MUSEUMRESERVE

28/03 - 24/05

Naar aanleiding van de expositie 'Karl Meersman, Portraits on paper' en de Grafiekbiënnale, tovert het museum een kleine selectie portretten tevoorschijn uit zijn depots.

De focus ligt op het zelfportret en portretten van kunstenaars door kunstenaars.
Toen de fotografie in de 19de eeuw nog niet was doorgedrongen op grote schaal, liet de betere klasse zijn portret schilderen als een realistische weergave van zichzelf, al dan niet geretoucheerd. Het was een teken van macht en maatschappelijk succes.
Het zelfportret is van een andere orde. De kunstenaar legt zichzelf en zijn artistieke groei vast, meestal niet uit ijdelheid maar uit onderzoeksdrang. Het is vaak zijn eerste en soms harde confrontatie met de reacties van een ander publiek dan zichzelf.

Salons, Stationsstraat 85

do-za: 14u - 17u

zo: 11u-17u

toegang: 2 euro. korting mogelijk.

TENTOONSTELLING LEGAAT HULSTAERT - LAUREATEN

13/06 - 26/07/2015

 

Juryleden Ward Bohé, conservator van het museum SteM, Sven Vanderstichelen, tentoonstellingsmaker en specialist hedendaagse schilderkunst en Marc Ruyters, oprichter en hoofdredacteur van het kunstenmagazine H-art kozen 4 laureaten uit 17 genomineerden uit 11 verschillende disciplines. De keuze lag moeilijk in een kwalitatief hoogstaand deelnemersveld. Er werd voor het eerst gekozen om 3 eervolle vermeldingen toe te kennen. Ellen De Vos en Gilles De Meester voor middelbare graad en Selien Troch voor toegepaste grafiek.

Laureaten: Jana Arns - fotokunst

Anna Davidenko - schilderkunst

Bruno Tansens - schoenontwerp

Lut Vandebos - beeldhouwkunst

 

 

 

Foto's: 
Nieuws Teasers: 

Contact

Stationsstraat 85
9100
Sint-Niklaas
03 778 34 60