Activiteiten Salons

PORTRETKUNST UIT DE MUSEUMRESERVE

28/03 - 24/05

Naar aanleiding van de expositie 'Karl Meersman, Portraits on paper' en de Grafiekbiënnale, tovert het museum een kleine selectie portretten tevoorschijn uit zijn depots.

De focus ligt op het zelfportret en portretten van kunstenaars door kunstenaars.
Toen de fotografie in de 19de eeuw nog niet was doorgedrongen op grote schaal, liet de betere klasse zijn portret schilderen als een realistische weergave van zichzelf, al dan niet geretoucheerd. Het was een teken van macht en maatschappelijk succes.
Het zelfportret is van een andere orde. De kunstenaar legt zichzelf en zijn artistieke groei vast, meestal niet uit ijdelheid maar uit onderzoeksdrang. Het is vaak zijn eerste en soms harde confrontatie met de reacties van een ander publiek dan zichzelf.

Salons, Stationsstraat 85

do-za: 14u - 17u

zo: 11u-17u

toegang: 2 euro. korting mogelijk.

 

 

Foto's: 
Nieuws Teasers: 

NIEUWS

Erfgoeddag: 'Portretten uit de museumreserve' in de Salons - 26 april van 10u tot 18u

17/04/2015 - 11:47 Honderden portretten worden bewaard in de museumdepots in Sint-Niklaas. De grafiekbiënnale ‘Het portret’ is een uitgelezen kans om een kleine selectie schilderijen en grafische werken nog eens aan het licht en het oog bloot te stellen. In deze collectiepresentatie ligt de focus op het zelfportret en portretten van kunstenaars door kunstenaars.

Contact

Stationsstraat 85
9100
Sint-Niklaas
03 778 34 60