Persberichten

Nieuws

U kan hier al de persberichten bekijken die de stad Sint-Niklaas verstuurt aan de media. U wil zelf communiceren met journalisten of prominente Sint-Niklazenaren? Bekijk dan onze perslijst en prominentenlijst.

De restauratie van Huis Janssens gaat van start

24/10/2016 - 15:56 Na lang wachten werd de premie voor de 1e fase van de restauratie van Huis Janssens (exterieur) toegekend. Ondertussen werd de aannemer aangesteld en kunnen de werken van start gaan. Hiermee is de eerste stap gezet in een volledige restauratie en herinrichting van het gebouw dat wellicht rond 2020 zijn deuren opnieuw zal kunnen openen voor het ruime publiek.

Kom genieten van “Donderdagse orgelklanken” in de Sint-Nicolaaskerk

21/10/2016 - 17:09 Elke donderdag laat de beiaard tijdens de weekmarkt zijn klanken weergalmen over de stadskern. Op amper enkele meters van Belgiës grootste markt kan dit muzikaal gebeuren in de Sint-Nicolaaskerk worden verder gezet. De drie stadsorganisten Katrien Mannaert, Christophe Bursens en Joost D’hont, bespelen vanaf 9.30 uur het monumentale instrument. Deze concerten zijn gratis.

‘Avond van de economie’ huldigt lokale ondernemers

20/10/2016 - 12:46 Op de derde avond van de economie, een gala-evenement in De Casino op donderdag 20 oktober 2016, werd aan drie Sint-Niklase ondernemers een bijzondere prijs toegekend. De starter van het jaar is Brainfreeze Coffee & Comics . De Ruyte Kappers is de retailer van het jaar en King George wordt uitgeroepen tot het bedrijf van het jaar 2016.

‘Wijk in de kijker’: Priesteragiewijk bijt de spits af

14/10/2016 - 16:38 Op donderdagavond 13 oktober ging het wijkparticipatieproject ‘Wijk in de kijker’ van start met de bewoners van de Priesteragiewijk. Ze gingen met elkaar in gesprek en brachten voorstellen aan rond thema’s als groen, pleinen, straten, fiets- en voetpaden, vrije tijd, samenleven en welzijn.

Verkeersparken brengen verkeersopvoeding in praktijk

13/10/2016 - 17:51 Het stadsbestuur koopt met steun van provincie Oost-Vlaanderen twee verkeersparken aan en maakt zo speelse en praktijkgerichte verkeerseducatie mogelijk.

Museumrondleiding 'Oorlogen en vredeswensen in de kleingrafiek' op 16 oktober om 14.30 uur in SteM

12/10/2016 - 09:06 De tentoonstelling is het resultaat van een exploratie in de collecties van het Internationaal Exlibriscentrum. Het werd een boeiende zoektocht naar de thema's 'oorlog' en het direct daaruit volgende 'vredesverlangen'.

tentoonstelling 'Legaat Hulstaert'

11/10/2016 - 15:27 Een tentoonstelling met werk van de laureaten van het legaat Hulstaert uit 2015: Theresa de Bruijne (schilderkunst) – Axel Stevens (fotokunst) – Rita Praet (schilderkunst) en Lutgard Wittocx (beeldhouwkunst) en Mattias Christiaens (MG beeldende vorming in 2004)

Keuken haalt halve finale in Nederlandse kookwedstrijd

07/10/2016 - 18:00 De keuken van het OCMW streed op 22 september jongstleden samen met zeven andere genomineerden voor een plaats in de finale van de Nederlandse kookwedstrijd ‘het beste menu van de zorg’. “Die haalden we spijtig genoeg niet, maar we zijn toch weer een nuttige en mooie ervaring rijker”, aldus het deelnemende OCMW-team. De keuken heeft intussen alweer nieuwe plannen.

Burgemeester onvangt Filipijnse delegatie na noodhulp

07/10/2016 - 12:17 Op 1 september 2015 werden ALCADEV en MAPASU slachtoffer van paramilitair geweld. De gebeurtenissen leidden tot evacuatie van verschillende dorpen. Zo’n 2000 mensen kwamen terecht in een evacuatiecentrum in de stad. De stad Sint-Niklaas engageerde zich bij de heropbouw door noodhulp te schenken. Burgemeester Lieven Dehandschutter ontvangt een Filipijnse delegatie in het stadhuis een jaar later om het herstel en de herintrek in de dorpen in de kijker te zetten.

Mammografie? Poliep? Uitstrijkje? Screening?

06/10/2016 - 15:46 Benieuwd naar hoe een darm er vanbinnen uitziet? Of hoe het nemen van een screeningsmammografie gebeurt? En wat is dat nu eigenlijk een uitstrijkje? Ga in oktober naar één van de activiteiten in Sint-Niklaas en kom alles te weten over de Bevolkingsonderzoeken Dikkedarmkanker, Borstkanker en Baarmoederhalskanker.
Inhoud syndiceren