Persberichten

Nieuws

U kan hier al de persberichten bekijken die de stad Sint-Niklaas verstuurt aan de media. U wil zelf communiceren met journalisten of prominente Sint-Niklazenaren? Bekijk dan onze perslijst en prominentenlijst.

Alle ogen gericht op speelbos KA

30/11/2015 - 10:27 De buurtbewoners en leerlingen van de basis- en middenschool zijn getuige van iets heel bijzonders: de ontwikkeling van het speelbos dat de leerlingen van het Koninklijk Atheneum afgelopen vrijdag aanplantten. Goed voor wel 515 bomen en struiken!

Expo Speelvogels en CC Boontje brengen poppen- en berenexpo-voor-één-dag

26/11/2015 - 15:51 Komende zaterdag, 28 november, organiseert CC Boontje een poppen- en berenexpo-voor-één-dag in het SteM Zwijgershoek. De expo vindt plaats in het kader van de speel(goed)expo Speelvogels.

Verbod op vuurwerk en wensballons tijdens jaarwisseling

24/11/2015 - 10:05 Naar aanleiding van de komende eindejaarsperiode wijst het stadsbestuur er op dat het gedurende het hele jaar verboden is om vuurwerk te ontsteken, dit zowel in de private als in de publieke sfeer. Dit verbod is opgenomen in het algemeen politiereglement van de stad Sint-Niklaas.

Nieuwe stadsballon voor ballonstad Sint-Niklaas

23/11/2015 - 10:07 Ballonstad Sint-Niklaas krijgt een nieuwe stadsballon. Het nieuwe luchtschip draagt trots het marktlogo als herkenningsteken. Vanaf volgende zomer wordt de stadsballon dan ook het symbool bij uitstek voor de stadspromotie.

Academie voor schone kunsten krijgt nieuwe directeur

23/11/2015 - 09:32 Sinds Ron Van de Vyver op 1 januari 2015 met pensioen ging, was het directeursambt in de stedelijke academie voor schone kunsten van Sint-Niklaas vacant. Niko Van Stichel, voltijds leraar beeldhouwkunst aan dezelfde academie, werd weliswaar aangesteld als directeur ad interim, maar voor de definitieve opvolging was het wachten op de selectieprocedure. Die werd zopas beëindigd en de heer Van Stichel wist zich als eerste te rangschikken in de wervingsreserve. Hij kan zo definitief in de voetsporen treden van zijn voorgangers Karel Mechiels, Johan De Vos en Ron Van De Vyver.

Heraanleg maakt Belselewegel veiliger voor zachte weggebruikers

20/11/2015 - 15:48 Midden november werd de Belselewegel, tussen de Hooimanstraat en het sportcomplex Ter Beke, heraangelegd en verkeersveiliger gemaakt. Door de bereidwillige medewerking van de eigenares van een aanpalend perceel kon de wegel breder gemaakt worden en is er nu een duidelijke zichtlijn voor de weggebruikers.

Muziekatelier 2000-2015: een nieuw nest, een nieuw geluid

19/11/2015 - 15:12 Op zondag 22 november 2015 om 15 uur opent het Muziekatelier met 'feesttrompet en roffelende trom' – lees: ‘met gitaargetokkel, koorzang en dynamische drums’ – de deuren van de nieuwe 'muziekvleugel' in de Rode Kruisstraat 25. Zeven kleur- en klankrijke lokalen (heel toepasselijk worden de anonieme nummers vervangen door 'do - re - mi - fa - sol - la – si’) bieden dit unieke vormingsinitiatief van het stadbestuur van Sint-Niklaas ruime groeimogelijkheden. Er zit muziek in de toekomst!

Ecologisch tuinieren in nieuwe volkstuinen in de Lindenstraat

19/11/2015 - 11:02 In de Lindenstraat worden reeds lang 84 volkstuinen uitgebaat door het Koninklijk Werk voor de Volkstuinen, afdeling Sint-Niklaas. De populariteit van tuinieren neemt de laatste jaren sterk toe. Daar waar in de eerste helft van de vorige eeuw de volkstuinen een financiële oplossing boden voor mensen met een laag inkomen, vormt heden het tuinieren als hobby de voornaamste drijfveer voor het huren van een perceel.

STAD ZKT. KINDERSTADSDICHTER

17/11/2015 - 13:48 Voor het zevende jaar op rij lanceert de openbare bibliotheek haar ambitieus poëtisch project: de zoektocht naar een Kinderstadsdichter!

Sint-Niklase politie neemt veiligheidsmaatregelen na verhoogd dreigingsniveau

17/11/2015 - 11:51 Het stadsbestuur verneemt van het crisiscentrum van de regering dat er in heel het land een verhoogd dreigingsniveau geldt voor grote evenementen.
Inhoud syndiceren