Persberichten

Nieuws

U kan hier al de persberichten bekijken die de stad Sint-Niklaas verstuurt aan de media. U wil zelf communiceren met journalisten of prominente Sint-Niklazenaren? Bekijk dan onze perslijst en prominentenlijst.

Sint-Niklaas start nieuw, structureel participatieproject ‘Wijk in de kijker’

28/09/2016 - 18:04 Het stadsbestuur brengt structureel wijkoverleg op gang om de inwoners actiever te  betrekken bij het beleid. Stap voor stap en wijk per wijk wordt er gewerkt in de richting van een tienpuntenplan met concrete acties. Het project loopt onder de naam ‘Wijk in de kijker’. De bewoners van de Priesteragiewijk bijten de spits af, op donderdagavond 13 oktober 2016.

OCMW geeft legionella geen kans

27/09/2016 - 13:37 WZC De Plataan voorkomt met succes legionella dankzij nieuwe techniek. Om het risico op legionella helemaal in de kiem te smoren, loopt in woonzorgcentrum De Plataan in Sint-Niklaas al meer dan zes maanden een vernieuwend pilootproject met vrije chloorionen in samenwerking met de firma Newtec Water Systems uit Mechelen. Mét succes. Bekijk hier ook de reportage op tv oost.

Woonwinkel zet extra in op ondersteuning verhuurders

26/09/2016 - 11:55 In een krimpende huurmarkt, is er een continue vraag naar kwalitatieve en betaalbare huurwoningen. Dat is ook in Sint-Niklaas niet anders. Daarom zet het stadsbestuur extra in op de ondersteuning van kleine en startende verhuurders met enkele nieuwe initiatieven.

GEZOCHT: GEÏNTERESSEERDEN VOOR SAMENWOONPROJECT

23/09/2016 - 12:27 Meer en meer mensen kiezen voor samen-huizen of co-housing, waarbij ze naast de beslotenheid van hun eigen woning of appartement, ook gebruik kunnen maken van een aantal ruimtes die ze delen zoals bijvoorbeeld een gemeenschappelijke tuin, wasruimtes, logeerkamers of een polyvalente ruimte voor feestjes of gemeenschappelijke activiteiten. Gedeeltelijk samenhuizen heeft verschillende voordelen: je hebt meer contact met elkaar en je betaalt slechts een deel van de kosten van de gemeenschappelijke voorzieningen.

KUNSTDOETLEVEN! in de Priesteragiewijk

22/09/2016 - 16:40 Het stadsproject KUNSTDOETLEVEN!, dat senioren wil warm maken om aan cultuur deel te nemen, strijkt neer in de Priesteragiewijk.

Verkoop OCMW-gebouwen in de Lodewijk De Meesterstraat verzekeren ouderenzorg en toekomst jeugd

20/09/2016 - 17:00 Verkoop OCMW-gebouwen verzekeren ouderenzorg en toekomst jeugd Met de verkoop van haar vroegere administratieve gebouwen aan het instituut Sint-Carolus, en de  overhandiging van de sleutel aan de schooldirectie, sluit het OCMW van Sint-Niklaas vandaag een historisch tijdperk af aan de Lodewijk De Meesterstraat. Tegelijk vinden verleden en toekomst elkaar. Met de opbrengst van de verkoop investeert het OCMW in ouderenzorg. De Sint-Carolusschool kan verder bouwen aan haar toekomst.

Zwermboom voor bijen op parkbegraafplaats Tereken

20/09/2016 - 15:04 De vrijwilligers van ‘blije bijen’ werken actief aan de bescherming van natuur die noodzakelijk is voor bijen, zowel de honingbij als de solitaire bijen. De inrichting van een zwermboom op parkbegraafplaats Tereken is een nieuwe stap richting ‘blije bijen’.

Online aanvraag voor nieuwe, lichtgewicht parkeerverbodsborden

20/09/2016 - 09:25 De metalen parkeerverbodsborden zijn deze zomer uit het straatbeeld van Sint-Niklaas verdwenen. Voortaan kunnen inwoners nieuwe, lichtgewicht borden huren, wanneer ze een parkeerplaats willen innemen voor een verhuis of een klus aan de woning. De aanvraag gebeurt bovendien volledig digitaal.

Help de bijen en plant een gratis bloembol

19/09/2016 - 11:59 De provincie en het stadsbestuur roepen de inwoners op om het bijenbestand te helpen en bieden gratis zakjes krokusbollen aan.

Opendeur bij de brandweer op zondag 2 oktober 2016

16/09/2016 - 10:48 De brandweer zet de deuren van de kazerne in de Nijverheidsstraat open voor het grote publiek op zondag 2 oktober 2016 van 11 tot 18 uur. Alle aspecten van het brandweerwerk komen aan bod in tal van activiteiten en demo’s, boeiend voor jong en oud en in een gezellige, familiale sfeer.
Inhoud syndiceren