Persberichten

Nieuws

U kan hier al de persberichten bekijken die de stad Sint-Niklaas verstuurt aan de media. U wil zelf communiceren met journalisten of prominente Sint-Niklazenaren? Bekijk dan onze perslijst en prominentenlijst.

Vrijwilligerswerk: iets voor jou?

12/10/2015 - 15:44 Zonder vrijwilligers zou een groot deel van de samenleving stil vallen. Ook in Sint-Niklaas. Daarom brengt het stadsbestuur een nieuw overzicht uit van verenigingen die werken met vrijwilligers, in de meest uiteenlopende sectoren.

Derde fietsconferentie: schrijf nu in

09/10/2015 - 15:31 Op dinsdagavond 27 oktober organiseert het stadsbestuur voor de derde keer een fietsconferentie. Iedereen is van harte welkom om mee te praten over het fietsbeleid van de stad.

Geslaagde noodoefening in woonzorgcentrum Het Lindehof.

08/10/2015 - 16:22  "Donderdag 8 oktober. Het brandalarm gaat af in Woonzorgcentrum Het Lindehof in de Kerkstraat in Belsele. Onmiddellijk treedt de noodplanning in werking. De dienst 100 wordt verwittigd… Brandweer en politie komen ter plaatse. Gelukkig moest er geen algemene evacuatie van de bewoners gebeuren."  Dat was het scenario voor de noodplanningsoefening die het OCMW vandaag organiseerde in samenwerking met de brandweer Zone Waasland, de politie en de rampenbestrijdingscel van de Stad Sint-Niklaas. 

Dringende vraag naar dekens in het Rode Kruis Opvangcentrum Westakkers

07/10/2015 - 16:02 Sinds de vestiging van een extra opvangcentrum voor asielzoekers op het domein Westakkers, blijken vele Sint-Niklazenaars hulp te willen bieden. Vanuit het Rode Kruis geeft men aan dat er nog steeds vraag is naar zeer specifieke materialen. Voornamelijk de nood aan dekens is erg precair.

Fair TradeGemeente Sint-Niklaas pleit voor Schone Kleren

07/10/2015 - 12:49 In Sint-Niklaas werd gisteren de Week van de Fair Trade met succes afgetrapt. De documentaire The True Cost over de impact van onze huidige textielindustrie lokte een bomvolle zaal kijklustigen.

FairTradeGemeente Sint-Niklaas en Solidagro go bananas op Fair Banana Day

07/10/2015 - 11:47 Solidagro en de FairTradeGemeente Sint-Niklaas roepen op om vanaf nu altijd voor een fairtradebanaan te kiezen. De enige banaan die u én de boer niet vergiftigt. De enige banaan die u én de boer een eerlijke prijs geeft. Toon dat u het meent en eet op 8 oktober met z’n allen zoveel mogelijk fairtradebananen. Let’s go BANANAS!

Sint-Niklaas trakteert burgers en personeel op een nieuwe ervaring

06/10/2015 - 16:34 1 op 3 Vlamingen geeft aan één of meerdere periode(s) in zijn leven te worstelen met sterke gevoelens van bijvoorbeeld verdriet, stress, heimwee of een burn-out. Dat is een bijzonder hoog cijfer. Voor het lokale gezondheidsbeleid is geestelijke gezondheid dan ook een speerpunt. In de aanloop naar de Werelddag Geestelijke gezondheid (10 oktober) zet de stad Sint-Niklaas samen met Logo-Waasland vzw en Odisee Hogeschool haar eigen personeel, maar ook studenten en docenten van Odisee en bewoners van WZC De Spoele aan om eens iets nieuws te proberen.

Stedelijke Musea Sint-Niklaas: aperitieflezing door Filip Fierens: 'Ghisleen Verdickt: een Waas kunstenaar in krijgsgevangenschap.'

06/10/2015 - 14:47 Op zondag 11 oktober 2015 vindt in de Salons een aperitieflezing plaats over Ghisleen Verdickt, gebracht door Filip Fierens.  

Benefietconcert "SAMWD Solidair" tvv VLOS - do 15 oktober 2015

05/10/2015 - 13:56 Op donderdag 15 oktober organiseert de SAMWD een benefietconcert ten voordele van VLOS (Vluchtelingen Ondersteuning Sint-Niklaas). Iedereen is welkom om 19.30 uur in de stadsschouwburg. Tickets en steunkaarten zijn verkrijgbaar op het secretariaat van de academie.

SAMWD cd-voorstelling 'De Raadselprinses'

02/10/2015 - 17:29 Vorig schooljaar hebben heel wat leerlingen Muziek en Woord uit de SAMWD meegewerkt aan het welslagen van "De Raadselprinses", een musical geschreven door collega Koen Dejonghe (leraar Muzikale Creatie en Kamermuziek). Op vrijdag 9 oktober om 19.30 u wordt de professionele studio opname gepresenteerd in het auditorium van de academie, met achteraf een receptie.
Inhoud syndiceren